AKTUELNO

Gradski odbor Srpske napredne stranke ocenio je danas licemernim pokušaj pravljenja afere od privatizacije Luke Novi Sad "od strane onih koji su pljačkaškim privatizacijama uništili privredu Srbije".

- Ako neko o privatizaciji ne bi trebalo da se oglašava makar iz pristojnosti, onda je to Demokratska stranka - navodi se u saopštenju SNS.

Kako se ističe, cilj Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera je da se od Luke Novi Sad napravi najveći logistički centar u regionu i da kapacitet pretovara poraste na 1,6 miliona tona godišnje.

- Takođe imamo nameru da u Luci Novi Sad bude izgrađen prvi kontejnerski terminal na Dunavu u našoj zemlji. Za sve to su potrebna velika ulaganja u lučku infrastrukturu i to je razlog privatizacije za koju je zainteresovano nekoliko renomiranih lučkih operatera - piše u saopštenju.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke je ranije danas pozvao da se zaustavi privatizacija Luke Novi Sad, uz obrazloženje da ona ostvaruje odlične poslovne rezultate i da je sa prometom od preko milion tona robe godišnje stekla status luke od posebnog evropskog značaja.

Gradski odbor SNS ukazuje da je Pokrajinski odbor DS u saopštenju u tom saopštenju "namerno ili slučajno" izostavio jedan bitan detalj o uslovima ove privatizacije - da novi vlasnik Luke neće ujedno biti i vlasnik zemljišta od oko 30 hektara i infrastrukture, već samo posla.

Izdvajanje zemljišta i infrastrukture iz privatizacije ključna je razlika u odnosu na ranije inicijative za sprovođenje ovog postupka, ističu novosadski naprednjaci.

- Zbog lopovluka (DS) na desetine hiljada radnika ostalo je bez egzistencije, a te probleme u nasledstvo je dobila da rešava Srpska napredna stranka. Ovom prilikom pitamo kako se gospoda Janković, Šutanovac, Živković, Djilas, Šapić i Jeremić nisu oglašavali kada su Mišković i njemu slični za 'tepsiju ribe' kupovali sve što im je palo šaka, a radnike bukvalno ostavljali na ulici ili na milost i nemilost novim gazdama bez valjanog socijalnog programa. Verovatno zato što su u tom haosu koji je trajao od 5. oktobra 2000. do 2012. godine i sami profitirali - piše u saopštenju.

#Demokratska stranka

#SNS

'