AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostovao je u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na TV Pink i tom prilikom govorio o pozivu za izdržavanje zatvorske kazne.

- Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, sa svoje firme iz tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je Vučićević i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor.

Kako je Vučićević objasnio, predmet spora nije da li je istina ili ne, već da li je on Jugoslava Ćosića uvredio. 

- Jugoslav Ćosić je došao u sud i rekao da ima strašne psihičke bolove, da je pretrpeo veliku štetu... i ja sam osuđen krivično na šest meseci zatvora - naveo je Vučićević.

U presudi koju je Vučićević dobio stoji da je osuđen na šest meseci zatvora, dok pojedini na društvenim mrežama tvrde da je to zbog toga jer ne želi da plati novčanu kaznu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovi hejteri po društvenim mrežama tvrde da idem u zatvor jer sa odbio nešto da platim. Ja sam krivično osuđen da ja moju kaznu mogu da zamenim sa 200.000 dinara, ali ja odbijam da je platim zato što je ovo strašna nepravda. Zbog istine sam osuđen na šest meseci zatvora. Ovo nije bilo ni u Titovo vreme, da idem u zatvor zbog verbalnog delikta - ocenio je Vučićević.

On je rekao da se iz njegovog slučaja vidi da je pravosuđe apsolutno nezavisno, ali da je nezavisno osim od izvršne vlasti, i od zakona.

- Oni mogu da rade šta hoće - smatra Vučićević i dodaje da je ovo strašna nepravda.