AKTUELNO

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću akreditivna pisma danas je predao i ambasador Japana Đunići Marujama.

Ambasador Marujama je predsedniku Vučiću preneo poruku cara Akihita sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi Srbije i Japana prodube i unaprede.

Poželevši ambasadoru Marujami uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je i u političkom dijalogu i u ekonomskoj saradnji Srbije i Japana u ovoj godini ostvaren napredak. U isto vreme je izrazio nadu da će u narednom periodu doći do razmene poseta na najvišem nivou, jer bi time bio dat i podsticaj saradnji u svim oblastima.

Predsednik Vučić je iskazao veliku zahvalnost Vladi Japana na kontinuiranoj solidarnosti i značajnoj finansijskoj, materijalnoj i tehničkoj pomoći, koja je za nepunih dvadeset godina premašila 500 miliona dolara. Japanska solidarnost je posebno došla do izražaja tokom katastrofalnih poplava 2014. godine, podsetio je srpski predsednik.

On je izrazio nadu da će se nastaviti interes japanskih kompanija za ulaganja u srpsku privredu, s obzirom na dosadašnje uspešne primere, poput Jazakija u Šapcu, koji je, sa uloženih 25 miliona evra, jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji. Predsednik Vučić je, s tim u vezi, rekao da dobrobit japanskih investicija nisu samo nova radna mesta, nego i to što se naši radnici uče japanskoj radnoj etici, koja je osnov ekonomskog uspeha Japana.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Japan

#ambasador

'