AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom današnje ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadorki Kanade Ketlin Čaba poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj zemlji.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije. Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje. Ona je naglasila i da Kanada veoma ceni ulogu koju Srbija ima u postizanju mira i stabilnosti u regionu.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasadorka Čaba su ocenili da je za unapređenje odnosa dveju zemalja značajno uspostaviti redovan politički dijalog. Da je u toku njegovo oživljavanje, svedoči i prisustvo specijalnog izaslanika guvernera i premijera Kanade na svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije, kada su razmatrani i mogući budući bilateralni susreti na visokom nivo, rečeno je u razgovoru srpskog predsednika i kanadske ambasadorke.

Dvoje sagovornika su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija u Srbiji, gde trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija. Ambasadorka Čaba je istakla da će joj jedan od prioriteta u diplomatskom mandatu biti da kanadskim privrednicima pruži više informacija o ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o mogućnostima za ulaganje, s obzirom na ostvarene dobre ekonomske rezultate.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će doći do povećanja ekonomske saradnje, posebno u oblasti rudarstva i energetike, kao i turizma, čemu bi trebalo da doprinese i potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i otvaranje direktne vazdušne linije između dveju zemalja. Ambasadorka Čaba je istakla da je i srpska zajednica koja živi u Kanadi važan most između Srbije i Kanade.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Kanada

#ambasador

'