AKTUELNO

Prema depešama Vikiliksa koje je bivši ambasador Kameron Manter poslao u SAD navodi se da mu je tadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, na pitanje o planu razvoja Beograda koji je predstavio, rekao da je on više marketinški nego realan.

Naime, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je još 2009. godine, prema depešama Vikiliksa, tadašnjem američkom ambasadoru u Srbiji Kameronu Manteru rekao da je strateški plan razvoja Beograda više marketing nego što predstavlja realnost.

Foto: www.wikileaks.org

U samoj depeši ambasadora Mantera, koju je objavio sajt Vikiliks pod oznakom 09BELGRADE236, poslatoj administraciji u Vašingtonu 19. marta 2009, Manter je u trećem pasusu depeše preneo šta mu je Đilas odgovorio na pitanje o planu razvoja Beograda koji je u to vreme predstavljen medijima.

- Kad smo ga pitali za strateški plan za Beograd, koji je predstavio medijima, Đilas je rekao da je plan „više marketinški nego stvaran“. Đilas mi je rekao da zna da će gradski budžet biti smanjen zbog republičkog. Po njemu, 15 odsto budžeta Grada finansira Republika i zbog ekonomske krize on je nerealan - napisao je Manter u svojoj depeši.

Foto: www.wikileaks.org

U depeši pod oznakom 09BELGRADE236 takođe, kako piše u depeši, tadašnji ambasador Manter napisao je da je Đilas opušten jer su građani zadovoljni kako radi.

- On predviđa da bi DS obezbedio 40 odsto glasova da su izbori održani u tom trenutku... Đilas je otvoreno priznao i da je socijalni program, kao i infrastrukturne projekte, pokrenuo iz političkih razloga - piše u Manterovoj depeši.

Podsećanja radi, gradonačelnik Beograda je marta 2009. u agresivnoj marketinškoj kampanji predstavio plan razvoja Beograda, dok je američkom ambasadoru pričao sasvim drugu priču. Plan razvoja Beograda predstavljen je tada i na sajmu nekretnina u Kanu.

#Dragan Đilas

#Gradonačelnik

#Laž

#Priznanje

'