AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović danas je poručila da se u Pećincima dogodila više nego ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima.

- SNS je odnela ubedljivu pobedu, sa 77,7 odsto osvojenih glasova, a DS je osvojila 8,23 odsto, odnosno devet puta manje, i to je istina "koju sada DS raznim manipulacijama pokušava da sakrije" - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je to istakla u reagovanju na izjavu funkcionera DS Igora Selaka, i kaže da su je optužili da pokušava da "sakrije istinu“ o onome što se dogodilo na lokalnim izborima u Pećincima, uz poruku da istinu o DS manipulacijama neće uspeti da sakrije.

- Kada govorim o manipulaciji onda mislim na incident sa nedeljnih izbora koji, sad je svima jasno, nikako nije mogao da utiče na konačni rezultat. I ako već Selak govori o ovom incidentu onda bi bilo fer i demokratski da kaže i šta mu je prethodilo. A prethodilo je da su najviši funkcioneri DS u izbornom danu bili u neposrednoj blizini biračkog mesta što po zakonu nisu smeli. I takva reakcija čelnika DS izazvala je neprimerenu reakciju jednog od članova SNS - objasnila je Mihajlović.

Kako kaže, zato bi bilo fer i demokratski da Selak čestita SNS na pobedi u Pećincima na kojima je SNS osvojila "samo 69,47 odsto glasova više od njegove liste" i da čestita SNS na ubedljivoj pobedi u Mionici, Kostolcu i Negotinu, kao što je predsednik SNS Aleksandar Vučić čestitao svim strankama koje su prešle cenzus.

- Ali nekako sumnjam da će to Selak uraditi. I zato, šta god radio neće uspeti da sakrije ubedljivu pobedu SNS na lokalnim izborima - zaključila je Mihajlović.

Pročitajte još: RAZOTKRIVEN ŠPIJUN: Saša Janković godinama radio za tajnu policiju pod kodnim imenima STEP i LANTIS!

#Izbori

#Pećinci

#SNS

#Zorana Mihajlović

'