AKTUELNO

Ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, obavljeno je tradicionalno paljenje badnjaka uz rekordan broj vernika iz tog i okolnih sela i Jagodine.

- Njegova svetost Patrijarh Irinej je čestitao Božić meštanima Končareva, Jagodine i cele Srbije i poručio da se deca rađaju, da bi opstali kao narod i da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - kazao je predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.

- Prema rečima patrijarha, Kosovo je okupirano i oteto, ali će uvek biti sastavni deo Srbije i niko od političara ne sme da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, jer kada nešto pokloniš nikada više ne možeš da vratiš - dodao je Marković.

Foto: Tanjug

- Političari ne treba da crkve koriste u izbornim kampanjama, već da u hramove odlaze kada su svetkovine, krštenja i venčanja. Želim da se u narednom periodu što više brakova sklapa, da u brak ulaze dvoje, a ne dvojica ili dve - naglasio je Marković, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: Tanjug

- Političari su prolazni, a sveci večni - dodao je Marković i konstatovao da Srbija nikada nije bila popularnija i poštovanija u međunarodnim odnosima na čemu je zahvalio predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

#Badnjak

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

'