AKTUELNO

On je novinarima u Skupštini grada rekao da su Božovićevi stavovi "besmislice" koje su "motivisane željom da bude prisutan u javnosti".

Odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Vladimir Orlić odbacio je danas kritike šefa odbornika Demokratske stranke Balše Božovića u vezi najavljene izmene statuta grada Beograda, ocenjujući da DS time želi da prikupi jeftine političke poene.

Orlić je novinarima u Skupštini grada rekao da su Božovićevi stavovi "besmislice" koje su "motivisane željom da bude prisutan u javnosti".

Orlić je ocenio i da je Božovićeva izjava verovatno motivisana i rezultatima istraživanja javnog mnjenja po kojima DS ima tri odsto poverenja gradjanja uoči predstojećih beogradskih izbora.

- Ko će pobediti na izborima ne odlučuje Božović ni sa Maldiva, ni iz Beograda. To će odlučiti građani - kazao je Orlić.

On je kazao da SNS izmenom statuta i vraćanjem većih ingerencija opštinama želi da omogući da se još bolje i više radi u interesu građana.

- Time će biti ispravljene greške iz decentralizacije grada koju je uveo DS dok je bio na vlasti - kazao je Orlić.

Odbornik SNS-a je odbacio kritike u vezi odluke Vlade Srbije da gradskoj samoupravi Beograda dozvoli da zaposli 3.500 ljudi koji su kako je naveo, prethodno dugi niz godina radili po osnovu ugovora o radu.

- To je urađjeno kako bi se tim ljudima obezbedila sigurnost, a ne zbog predstojećih beogradskih izbora, kao što je ranije danas kazao šef odborničke grupe Demokratske grupe Balša Božović - kazao je Orlić.

Pročitajte još: VESIĆ: Beograđani znaju da su Božović i DS protiv njih!

#Opozicija

#Skupština

#Vladimir Orlić

'