AKTUELNO

Srpska napredna stranka donela je na sednici Predsedništva odluku da u 2018. godini ne budu parlamentarni izbori i sada, kako navode u toj stranci, imaju zadatak da zaštite Beograd od novog zadživanja i urušavanja.

- Odluka je doneta, a na nama je sada da se na jedan ozbiljan način suprotstavimo lopovsko – tajkunskoj koalciji, koja pokušava da se dokopa budžeta Beograda i zaštitimo prestonicu od novog propadanja i urušavanja – rekao je potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Pink.

- Podsetiću vas one izbore koji su krajem prošle godine održani u nekoliko mesta u Srbiji – Mionici, Pećincima, Kostolcu i Negotinu. To su opštine koje nemaju tako dobre budžete kao što ima Beograd. Pošto su videli da tamo nema para, nisu se ni kandidovali – naveo je Jovanov.

- Kada su videli da je tim koji je vodio Beograd - Siniša Mali, Andrija Mladenović, Goran Vesić... popravio sve što su oni urušili, odlučili su da se ponovo skupe. Đilas je ostavio milijardu i dvesta miliona evra duga, pošto je dug saniran u velikoj meri, više od 50 odsto, grad je postavljen na noge, nikad više gradilišta je u Beogradu, posle dugo vremena otvorena je prva fabrika, Ikea je došla, sad pošto ima para setili su se da se ponovo skupe – naveo je Jovanov.

Kako je dodao, Miroslav Mišković je okupio žuto-riđu ekipu - Đilasa, Šapića, Jankovića i Jeremića da prave kombinacije.

- Videli ste ih sve kako jezde prema Šapcu preko žute linije u besnim džipovima. Oni su se u Šapcu sastali u zgradi Gradske uprave. Da je SNS napravila bilo kakav skup u Skupštini grada Beograd to bi bio skandal. Njih niko ništa ne pita. Niko ne pita odakle prepoštenom Saši Janoviću Audi A8, ko mu ga je dao i koliko košta – primetio je Jovanov.

Prema njegovim rečima, svi su oni bili u istoj stranci u periodu kada je Beograd urušavan i uništavan. - Đilas je bio gradonačelnik, Šapić mu je bio prvi pomoćnik, a sada se predstavlja kao nešto novo. Sve vreme je podržavao Đilasovu vlast - gde je Đilas pokazao okom on je skakao i mlatio ljude – rekao je Jovanov i dodao da je Đilas pljačkao i punio džepove i pravio kombinacije, a Šapić je imao zadatak da „mlati one koji mu se suprotstave“.

Osvrnuvši se na izjavu Boška Obradovića da na zlo treba odgovoriti nasiljem, on je ocenio da je to opasna izjava koja potpuno ogoljuje politiku njegove stranke.

- To je brutalna fašistička politika, neki su govorili da je to Ljotićevska politika, ali to je tepanje. To je brutalna fašistička politika. On poziva na nasilje radi ostvarivanja političkih ciljeva, radi dolaska na vlast, a to je čist fašizam – dodao je Jovanov.

- Suština je da SNS ima podršku i Vučić kao lider stranke, a stalno se predstavlja kao da je kompletna samozvana "intelektualna elita" protiv naprednjaka. To apsolutno nije tačno, na listi za izbore u Beogradu biće poznatih i priznatih Beograđana, koji su se ostvarili, a veruju svojim očima – dodao je potpredsendik SNS.

Podvukao je da naprednjaci žele da urade sve da bi život građana učinili boljim i lakšim, dok se ovi drugi okupljaju da bi se obogatili.

#Izbori

#SNS

'