AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić poručio je bivšem predsedniku Demokratske stranke Borisu Tadiću da se izvini građanima na Kosovu i Metohiji zbog svega što jeste i nije uradio dok je bio na vlasti.

Saopštenje Marka Đurića prenosimo u celosti:

Bivši predsedniče Demokratske stranke, kada se umorite od političkog lešinarenja nad, za sve Srbe, tragičnim i zločinačkim ubistvom Olivera Ivanovića, koga za razliku od mene nikada niste posetili dok je bio utamničen, čiju odbranu, za razliku od institucije koju vodim, nikada i ničime niste podržali, molim Vas da nađete vremena da se izvinite građanima na Kosovu i Metohiji za sve ono što jeste i niste uradili u vreme dok se pod vašom vlašću Srbija krunila i tonula.

Bivši predsedniče i ministre odbrane, pred Vašim se očima događao pogrom nad Srbima 2004. godine, uz Vašu se saglasnost dijalog o Kosovu i Metohiji izmestio van okrilja Ujedinjenih nacija, zahvaljujući Vašem diletantizmu je Srbija dobila šamar u Međunarodnom sudu pravde u vezi sa Kosovom i Metohijom, a lično ste ukinuli čuveni Prištinski korpus Vojske Srbije.

Da ste imalo pošteni, ujeli biste se za jezik svaki put kada Vas obuzme želja da nešto izgovorite na temu Kosova i Metohije, ali jasno je da se takva vrsta pristojnosti ne može očekivati od čoveka koji je kao predsednik Srbije pobegao u inostranstvo kada su albanski secesionisti jednostrano proglasili nezavisnost naše južne pokrajine.

Jasno je da ne možete da prežalite i što ste poraženi u demokratskoj utakmici, i što su vam građani jasno poručili da preziru ono što ste učinili za vreme svog predsednikovanja, ali sledeći put pre nego što zaustite da izgovorite ime naše južne pokrajine, prisetite se ipak da politiku Srpske napredne stranke i predsednika Vučića podržava više od 80 odsto naših sunarodnika u pokrajini, a da ste Vi samo ružno sećanje i statistička greška.

#Boris Tadić

#Kosovo

#Marko Đurić

'