AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 26. januara u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se odmah po dolasku u Davos, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu,sa albanskim premijerom Edijem Ramom, s kojim ima zakazan bolateralni sastanak u četvrtak.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Predsednik Vučić će u Davosu prisustvovati skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju.

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Predsednik Vučić je i prošle godine, kao i ranije, boravio na Forumu, gde je imao priliku da promoviše politiku Srbije i razgovara o potencijalnim investicijama u našu zemlju.

#Aleksandar Vučić

#Davos

'