AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, gostujući u emisiji televizije Pink '011', istakao da se zalaže da u glavnom gradu imamo što veći broj novih objekata jer su to nova radna mesta.

Preko 1100 gradilišta u Beogradu najbolji su pokazatelj da prestonica s arazlogom nosi epitet da je grad investicija. U prilog tome ide i vest da je do kraja februara otvoreno 600 radnih mesta u novoj fabrici tekstila u Lazarevcu.

Do pre samo nekoliko meseci fabrička hala u Lazarevcu, koju je posetio gradonačelnik bila je prazna, napuštena, a reč je o bivšoj fabrici Beko.

- Ja sam danas bio ponosan i presrećan kada sam video proizvodni pogon u Lazarevcu, ta fabrika je bila zatvorena 15 godina. Danas u tom pogonu imamo 250 novih zaposlenih a biće ih još. Otvaramo nova radna mesta, zaposleni su prezadovoljni, prosečna plata sada je tamo 33 hiljade dinara – rekao je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

On je, gostujući u emisiji ‘011’ na TV Pink, istakao da nakon smanjenja nezaposlenosti sledi i borba za povećanje životnog standarda i plata.

On je istakao da se bori za lepši i bolji Beograd, za svako novo radno mesto.

- Takođe želimo da obnovimo i zapuštene delove, da ih ponovo izgradimo, da imamo nove objekte jer su i to nova radna mesta, a u ovom trenutku imamo rekordano mali broj nezaposlenih i moramo da nastavimo ovim putem – istakao je Mali.

Foto: Printscreen

Oni zbog koga se sve ovo i radi, radnici, istakli su da su veoma zadovolji i puni su lepih utisaka.

- Ja sam razgovarao sa njima jutros i baš su iskazali da su presrećni, dobili su priliku da rade i da pokažu svoje znanje, to je najbolja reklama za sve nas i tako ćemo privući što veći broj investitora za nas – rekao je Mali.

Gradonačelnik je izjavio da ovo što se sada radi ne vezuje isključivo za kampanju, i da se oni već nekoliko godina bore da pokažu da vole ovaj grad.

- Vratili smo 500 miliona evra duga, i u ovom trenutku imamo 14 milijardi dinara na računu i taj novac sada vraćamo beograđanima – rekao je Mali.

Mali je dodao da mu je veoma drago da ljudi primećuju rekordan broj turista u gradu i to da se grad stvarno jeste promenio.

- Kod nas dela govore sve - izjavio je Mali.

Celu emisiju "011" možete pogledati u nastavku:

#Siniša Mali

'