AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić i komesar Han razgovarali su o napretku Srbije na evropskom putu uoči objavljivanja najavljene strategije o proširenju EU.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će ta strategija biti konkretizacija pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera, koji je Srbiju označio kao predvodnika u procesu proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan, kao i da će strategija imati značajan uticaj na mir i stabilnost u regionu.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je dobro što je Zapadni Balkan ponovo u fokusu EU, posebno tokom bugarskog predsedavanja Unijom.

Srpski predsednik i evropski komesar razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine, ističući da je važno da u budućnosti i Beograd i Priština imaju realan, ozbiljan i odgovoran pristup.

- Situacija u kojoj se dve strane dogovaraju mora da bude takva da i jedni i drugi budu pomalo nezadovoljni. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put, koji neće dovesti do rešenja - zaključio je predsednik Vučić.

Pročitajte još: ANKETA POKAZALA: Srbi više veruju Vučiću nego Vojsci i SPC! Vukajlović za NOVO JUTRO: Ovakve rezultate istraživanja NE PAMTIM! (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Johanes Han

'