AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da destabilizaciju na Kosovu i Metohiji izazivaju ubistva, poput atentata na Olivera Ivanovića, kao i pokušaj Albanaca da ukinu Specijalni sud i ne dozvole da se pripadnicima OVK sudi za ratne zločine nad Srbima.

Komentarišući tvit potpredsednika kosovske Vlade Envera Hodžaja da su izjave srpskog ministra odbrane pretnje za sigurnost na Kosovu, Vulin je za Tanjug rekao da destabilizaciju na KiM izaziva činjenica da je od dolaska međunarodne zajednice u južnu pokrajinu do danas ubijeno više od hiljadu Srba, a da zato, kako kaže, skoro niko nije odgovarao.

- Destabilizaciju na KiM izazivaju oni koji smatraju da je svaki zločin nad Srbima dozvoljen i da mora da bude nekažnjen. Vojska Srbije i srpska država će uvek voditi računa o svakom delu svoje teritorije što KiM i jeste po rezoluciji 12 44 i po Ustavu Srbije - poručio je Vulin nakon sastanka sa predstavnicima krajiških Srba.

Potpredsednik kosovske Vlade Enver Hodžaj oglasio se na Tviteru nakon Vulinove izjave "da Vojska Srbije budno motri na bezbednosnu situaciju na severu Kosova''.

Hodžaj tvrdi da je situacija na Kosovu mirna i stabilna, a izjavu ministra Vulina smatra pretnjom.

- Situacija na severu Kosova je mirna i stabilna. Odgovorne institucije za bezbednost su Kosovska policija, KBS, Euleks i Kfor! Izjave poput ove ispod su pretnje bezbednosti Kosova i mešanje radi destabilizacije - napisao je Hodžaj na Tviteru.

#Aleksandar Vulin

#Kim

#Sud

#Ubistvo

'