AKTUELNO

Srpska napredna stranka će se jednako boriti za naselje Kijevo kao što se bori za bilo koji drugi deo Rakovice ili Beograda, izjavio je potpredsednik te stranke Nebojša Stefanović koji je, zajedno sa kandidatom za odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goranom Vesićem razgovarao sa stanovnicima tog naselja.

Stefanović je rekao da u Kijevu ima dosta problema koji treba da budu rešeni.

- Nama je briga o ljudima važna, a to podrazumeva da morate nekad da čujete i ono što vam se ne sviđa i da odgovorite šta može da se uradi jer ima mnogo toga što smo zajednički započeli i mnogo toga što možemo da uradimo. Nije sve lako, ne obećavamo čarobni štapić jer nismo neodgovorni ljudi koji kažu da će sve rešiti za tri dana i tri noći jer to nije realno - rekao je Stefanović.

Problemi su se godinama nagomilavali, naveo je on i poručio:

- Moramo da ih rešavamo jedan po jedan. Mi hoćemo jednak razvoj u Beogradu i da pokažemo ljudima da su jednako Beograđani, bez obzira da li žive u centru ili prigradskim delovima grada. Naš ineteres je da razvijamo ceo naš grad, da se svaki naš covek u svom gradu oseća komforno i normalno i da imate sve uslove kao i drugi - istakao je.

Stefanović je rekao da je sadašnja vlast počela da gradi sistem zdravlja koji će bolje i brže raditi za sve građane, te da je u poslednje tri i po godine povećan broj vrtića.

- Hoćemo da radimo nove projekte - istakao je i dodao da se pod tim podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i zaposljavanje ljudi.

- Uspeli smo da postignemo da nam zemlja bide ekonomski snažnija, imamo nešto više novca u budžetu i taj novac hoćemo da potrosimo na ljude, ali da ga potrosimo tako što ćemo da razgovaramo sa ljudima i pitati ih šta je to što je najvažnije da se uradi...nas ineresuje da vi budete zadovoljni u kraju u kojem živite - naglasio je Stefanović.

Vesić je rekao da se sadašnja gradska vlast u poslednje četiri godine borila i pokazala da su joj svi delovi grada jednaki. Grad Beograd je u poslednje četiri godine uložio 350 miliona evra u prigradske delove grada, dodao je on.

- To naravno nije dovoljno jer da bismo sve probleme rešili treba nam mnogo više, ali je činjenica da ne postoji nijedan deo grada gde nešto nismo uradili i činjenica je da smo mi jedini koji rade nešto u prigradskim delovima grada i jedini koji imamo plan šta ćemo uraditi. Za poslednje četiri godine u Kijevu smo rekonstruisali deo vodovodne mreže u Proleterskoj ulici, uradili kanalizaciju u ulici Borivoja Milojevića...uradili dosta na uređenju škola i uredili više ulaza u stambene zgrade - naveo je Vesić.

Naveo je da je razlika između, kako je rekao, nas i drugih to što mi radimo i rešavamo probleme ljudi.

- Ja znam da ovde postoji desetine problema i da, kada bismo ih nabrajali, ima mnogo više problema nego što smo uradili i mnogo više problema od onoga što želimo i možemo da uradimo ali je činjenica da ne postoji deo Beograda gde nešto nismo uradili i činjenica je da se po prvi put, u poslednje četiri godine, na jednak način tretira centar grada i prigradska naselja - istakao je Vesić.

Kako je dodao, činjenica je da sadašnja gradska vlast rešava infrastrukturne probleme koji se nisu rešavali decenijama.

- Da bismo imali pare u budžetu neophodno je da zemlja bude politički stabilna - rekao je on i poručio građanima da, kada vide da predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa predsednicima svetskih zemalja, to govori da je Srbija politički stabilna.

Važno je, kaže, da znate da su gradski izbori povezani i sa Vladom Srbije i sa predsednikom. Ne može Kijevo da se razvija ako nemamo istu vlast u opštini, Gradu, Vladi Srbije i predsednika Republike koji je sprovode.

- Ti koji vam pričaju da to može, lažu vas. Ne samo da nemaju ideje kako da se radi nego vas lažu i zato je važno da na izborima 4. marta glasamo za politiku Aleksandra Vučića jer je to politika i za Beograd, i za Rakovicu i za Kijevo. Samo ako budemo sprovodili tu politiku možemo da garantujemo da ono što smo obećali možemo da sprovedemo - naglasio je Vesić.

On je poručio svim građanima da je veoma važno da izađu na izbore.

- Ovi izbori nisu nevažni. Ovi izbori jesu gradski, ali na njima se odlučuje o sudbini čitave Srbije. Beograd nije beznačajna lokalna samouprava, Beograd je 40 odsto bruto društvenog proizvoda zemlje. Ono što se desi u Beogradu preslikava se na celu zemlju i zato je važno da svi glasamo za Aleksandra Vučića i njegovu politiku - kaže Vesić.

Istakao da u Srbiji postoji samo jedna politika, a to je politika promene i razvoja.

- Krenuli smo sa njom kada je Aleksandar Vučić 2012. godine dobio poverenje građana. Nemojmo da dopustimo da sada odustanemo od te politike jer ako sada ne iskoristimo šansu da ovu zemlju konačno promenimo, da promenimo Kijevo, Rakovicu, da promenimo Beograd nećemo novu imati - poručio je Vesić.

Događu su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u MUP-u Milisav Miličković.

#Beograd

#Nebojša Stefanović

'