AKTUELNO

Predsednik Evropskog parlamanta Antonio Tajani stigao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekala ga je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Predviđeno je da se Tajani sastane sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, predsednikom države Alekasandrom Vučićem, predsednicom Skupštine Majom Gojković i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, saopštila je Delegacija EU u Srbiji, najavila je ranije Delegacija EU u Srbiji.

Predsednik Evropskog parlamenta će sutra ujutru održati govor pred Nacionalnim konventom o EU, platformom za praćenje pristupnog procesa Srbije, koju čine predstavnici organizacija civilnog društva, akademske zajednice, sindikata, privatnog sektora i profesionalnih organizacija.

Tajani će se u popodnevnim časovima sastati sa Vučićem, sa kojim će otvoriti događaj posvećen investicijama, rastu i zapošljavanju.

Predsednik Evropskog parlamanta će prisustvovati svečanom potpisivanju finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke, kojim se obezbeđuju bespovratna sredstva i kredit za modernizaciju pruge Niš–Dimitrovgrad i sporazuma o grantu koji je zaključen između Razvojne banke Saveta Evrope i Srbije u vezi sa Regionalnim stambenim programom.

#Antonio Tajani

#Maja Gojković

'