AKTUELNO

Beogradski izbori održaće se 4.marta,a među nestranačkim imenima koji su se našli na listi 'Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd', našlo se i ime gošće jutarnjeg programa televizije Pink, bivše rukometašice, Dragane Pešić-Belojević.

Belojević je istakla da ono što je nju motivisalo zapravo, jeste poziv da radi ono što najbolje zna.

-Mi smo malo zaboravili na patriotizam, a to je po meni jedna sila koja prevazilazi sve prepreke. To je bio moj patriotski čin. Još kada imamo timski rad, onda je cilj brzo ostvariv. To je glavna stvar. Drugo, na ovoj listi su pravi ljudi koji ovom gradu žele sve najbolje i koji žele svojim iskustvom i umećem da ga poboljšaju - rekla je Belojević.

Kako je rekla, igra je zaboravljena kod dece i mladih, a igra je ta koja kod njih podstiče kreativnost, koncentraciju i ona je dobra protiv gojaznosti. - Ne moramo samo da pričamo o vrhunskom sportu, kada omasovimo sport među decom onda možemo da izlečimo masu - rekla je Belojević.

Ističe da su ovom njenom odlukom svi uglavnom oduševljeni, ali i da je spremna za one koji to ne budu.-Biće verovatno i drugih reakcija, ja sam kao rukometašica naučila da primam i udarce ali isto tako na lep način sam naučila da vraćam, u golovima i pravim potezima. Svi smo mi ostvareni u svojim profesijama i želimo da pomognemo što više možemo - rekla je Belojević.

Foto: Printscreen

Ona naglašava da su nekada imali sekcije kroz škole, da se ona bavila svim mogućim sportovima, ali pošto je u to vreme rukomet bio izuzetno jak , naviše medalja su osvajale rukometašice, onda je tako izabrala sport u kome će morati da se dokaže da bi bila najbolja.

#Beograd

#Izbori

#Lista

#Rukomet

'