AKTUELNO

Najnovija istraživanja Agencije Faktor puls pokazuju da bi lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd" kada bi se izbori održali osvojila 40,4 odsto glasova, dok bi na drugom mestu bila lista oko Dragana Đilasa sa 16,6 odsto podrške. Đilas međutim smatra da je razlika takva da će ako na izbore izađe još 50.000 građana i njegova lista poraste još četiri – pobediti.

Reagujući na njegove navode, politički analitičar Nebojša Bakarec je ocenio da Draganu Đilasu poslednjih meseci nije dobro - pogotovo psihički.

- Bio sam odbornik devet godina u Skupštini grada Beograda i imao sam prilike da se uverim u njegovo mentalno stanje tih pet godina koliko je bio gradonačelnik i sa njim nešto nije u redu, ali to će utvrditi valjda on, otićiće da se leči, da mu pomognu... – rekao je Bakarec godtujući u emisiji "011" na Televiziji Pink.

Bakarec, koji se nalazi na izbornoj listi SNS, očekuje ubedljivu pobedu naprednjaka, ne zbog istraživanja već zbog rezultata i zbog onoga što je DS uradio za pet godina.

- Odnosno zbog onoga što nisu uradili, a obećali i zbog svih malverzacija koje su izveli za pet godina vlasti. Video sam korupciju na delu od 2008 do 2013. godine, oni to čak nisu ni krili, samo je čudno da mediji to nisu tako predstavljali – dodao je Bakarec.

- Na primer Direkcija za gradsko građevinsko zemljište je od 2004 do 2011 propisima koje su nametnuli DS i Đilas dozvolila da investitori ne daju adekvatne bankarske garancije i pologe da bi počeli da rade. Posledica je da hiljade inestitora nije platilo 90 odsto naknade za gradsko građevinsko zemljište, a šteta po grad je 291 milion evra. Nešto od toga može da se naplati u sudskim sporovima. Žuti kartel je dozvolio investitorima, a očigledno su bili privatno povezani, da registruju lažne firme koje su posle ugašene, pa Direkcija danas ne može da naplati troškove. Ako to nije korupcija ja ne znam šta je – naveo je Bakarec.

Kako kaže, on je mislio da je Đilas vratio mandat posle prve sednice, jer nikada nije viđao na zasedanjima gradskog parlamanta.

- Ustanovio sam da nije došao na 43 sednice i da je uzimao novac. Da biste postali gradonačelnik, a to je on što on sada hoće , zato kažem da nije normalan, on mora da postane odbornik. Četiri godine je uzimao novac građana, nije ga dao u humanitarne svrhe, iako je 10.000 dinara mesečno za njega sitan novac. Nikoga ga od medija nije pitao zašto – rekao je Bakarec.

On se, kako je dodao, posle 28 godina bavljenja politikom, učlanio u SNS jer su ga Vučić i ljudi iz te stranke uverili delima.

- U Beogradu su fantastični rezultati. Ne samo Beograd na vodi, već da imamo 20.000 nezaposlenih manje, osam novih vrtića, duplo više dece ide u vrtiće, izgrađena su dva nova doma zdravlja. Građani vide da im je bolje, i očekujem da će tome dati podršku - opitimističan je Bakarec, koji očekuje pobedu liste SNS zbog ostvarenih rezultata.

#Dragan Đilas

#Nebojša Bakarec

'