AKTUELNO

Predsednik Srbije nalazi se u poseti Zagrebu, na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Šta će doneti sastanak Vučića i Grabar Kitarović?

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona ističe da hrvatski narod nije smogao snage da se suoči sa svojom zločinačkom prošlošću, pre svega iz vremena NDH i iz vremena 90-ih godina.

- Protesti na Pavtočaku bili bi auto-gol i očigledno je da su shvatili da bi protesti širih razmera bili štetni za međunarodni položaj Hrvatske, posebno što odluka predsednice Kitarović da pozove Vučića u Zagreb nije njena autonomna odluka, već joj je neko dao signal - kaže Linta, podsećajući na pozdrav američke ambasade u Zagrebu nakon upućivanja poziva.

On podseća da u istoriji nije viđena "ovakva hajka" zbog dolaska nekog državnika.

Foto: TV Pink

Vidosav Kovačević, general major u penziji, ističe da je Hrvatska dobila šamar presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu i izložbom u Jasenovcu u UN.

- Oni od ovih šamara ne mogu da se oporave. Mislim da je ovo jako dobar potez predsednika Srbije, ali vrlo rizičan, jer mržnja koju smo doživljavali, nastavljana je - kaže Kovačević za Novo jutro.

Foto: TV Pink

Olivera Miletović, novinarka, kaže da se 2018. suočavamo sa činjenicom da u Hrvatskoj nastaje histerija, te da odgovor treba tražiti u srpskoj politici.

- Dugo smo imali beskičmenjačku politiku, koja se direktno kosila sa srpskim interesima - kaže Miletović.

Foto: TV Pink

Prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije kaže da je velika stvar što je Vučić otišao u posetu uprkos negativnim aspektima.

- Dokazujemo volju i sposobnost da budemo faktor regionalne stabilnosti - kaže Miletić.

Pročitajte još: (UŽIVO) SVEČANI DOČEK ZA SRPSKOG PREDSEDNIKA NA PANTOVČAKU! Vučić sa Kitarovićevom počeo sastanak u četiri oka (FOTO+VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#Novo jutro

'