AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni, složili su se danas da postoji pozitivan trend u bilateralnim odnosima i izrazili nadu da je, nakon susreta predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, pred francusko-srpskim odnosima velika budućnost.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, Đurić je ambasadora Mondolonija upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da je Beograd uglavnom ispunio sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok, sa druge strane, Priština skoro pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma nije ni počela da sprovodi dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština.

Tema razgovora bile su i politička, bezbednosna i socio-ekonomska situacija na Kosovu i Metohiji, a Đurić je sagovornika informisao i o rezultatima rada Vlade Srbije na Kosovu i Metohiji, koji su, prema njegovim rečima, najvidljiviji u izgradnji kuća, stanova, škola, vrtića, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, domova kulture, obnovi verskog i kulturnog nasleđa, ali i kontinuiranoj poljoprivrednoj, ekonomskoj, socijalnoj i pravnoj pomoći srpskom narodu u pokrajini.

Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i Vlada Srbije, iskreno su, prema Đurićevim rečima, zainteresovani za stabilnost na Kosovu i Metohiji i spremni da odgovore na sve izazove u pokrajini traže u dijalogu sa Prištinom.

Pročitajte još: (UŽIVO) Vučić sa Kitarovićevom počeo sastanak u četiri oka! Na Trgu bana Jelačića SKANDAL: Demonstranti uzvikuju ZA DOM SPREMNI (FOTO+VIDEO)

#Francuska

#Frеdеrik Mondoloni

#Marko Đurić

#ambasador

'