AKTUELNO

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne očekuje naročito velike rezultate od posete presednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

- U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali sa druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da poseta prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno - rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je predsednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj poseti prethodila "atmosfera neverovatna za jednu članicu EU".

- Nije u redu da nekog državnika pozovete u posetu, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i proteste u Zagrebu - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagovali na "neverovatne izjave iz Zagreba", ali da je Srbija uvek spuštala loptu.

- Niko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović - naglasila je ona.

Očekuje, da se dijalog Beograda i Zagreba nastavi.

Pročitajte još: PREDSEDNIK SRBIJE U ZAGREBU: Ovo je zvanični protokol njegove posete!

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Poseta

#Rezultati

'