AKTUELNO

Poseta predsednika Vučića je, kako ističe, nažalost velika njihova pobeda Srbije.

Marko Ljubić, analitičar portala Hrvatskog kulturnog vijeća, smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao ozbiljnu lekciju hrvatskom rukovodstvu i još jednom dokazao da je Srbija ozbiljna država.

Foto: YouTube screenshot

Ocena najvećeg broja političkih analitičara u Hrvatskoj posle dvodnevne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu jeste da je Srbija definitivno izdominirala.

Na pitanje novinara televizije Z1 u emisiji "Bujica" da li je Vučićeva poseta Zagrebu, fudbalskim rečnikom rečeno, velika pobeda Srbije u gostima, Ljubić odgovara:

To je jako velika njihova pobeda, nažalost... Srbija je ozbiljna država, oni svemu prilaze sadržajno. Vučićevo insistiranje da sedne sa kardinalom Bozanićem pokazuje, iako je predsednica rekla da je poseta dugo planirana, da ta poseta nije dugo planirana. Oni su verovatno razgovarali dugo o nekim stvarima, da se neke stvari moraju uraditi, to je u interesu i jedne i druge države, nema sumnje.

Međutim, dodaje, činjenica je, i to je vrlo jasno, da je ova poseta organizovana zbrda-zdola i vrlo je jasno da je Srbija uvek spremna na te stvari, da u takvom cajtnotu ima odgovore.

- To je zato što ima analitičke timove umova koji se bave ozbiljnim promišljanjem i usmeravanjem srpske politike, tako da državnici u svakom trenutku mogu da povuku određene poteze i da budu sigurni da su pravilno postupili - rekao je Ljubić.

Kao problem kod hrvatske ozbiljne politike, on je istakao to što "predsednica i vlada i čitav niz političkih stranaka, većinu svojih političkih strategija donose u gostionicama".

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Poseta

#Zagreb

'