AKTUELNO

O političkim prilikama u zemlji, kao i predstojećim izborima za gradonačelnika Beograda, kao drugim aktuelnim temama za NOVO JUTRO govorili su prof.dr Zoran Dragišić, sa Fakulteta bezbednosti i Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo".

- Na opozicionoj sceni se dešava zaista svašta. Vode se vrlo prljave kampanje. I vrlo otvoreno ću reći da ovakvo ponašanje opozicionih političara građanima samo pomaže da se opredele za koga će glasati. Građani kada se budu opredeljivali dovoljno je samo da pogledaju ko je šta uradio i kako je ko vodio grad i ja iskreno očekujem da neće doći do promena nakon izbora i dalje će SNS biti na čelu, formirati gradsku vrlast i nastaviti da se razvija Beograd i dalje – rekao je prof.dr Zoran Dragišić.

Kako kaže, ne želi nikog da kritikuje ali način na koji opozicija vodi politiku rezultati na izborim pokazuju. I to kako građani vide i čuju oni su pokazivali u poslednje vreme sve to i kako kaže, siguran je da će se opet dogoditi slična stvar.

- Sasvim je jasno ko će biti pobednik i važno je da se gradska vlast brzo formira i da se završavaju započeti projekti – rekao je Dragišić.

- Jedan od velikih prednosti vlasti je ovakva opozicija, koja ne nudi ništa konkretno – rekao je Duško Vukajlović. Kako kaže, bez obzira ko gradi i šta gradi neverobatno je da u trenutku dok zgrada gori neko se šali na taj račun, umesto da vidimo da li su tamo neki radnici, možda su povređeni, možda ima žrtava.

Foto: Printscreen

- Veoma je važno što predsednik Vučić posvećuje toliku pažnju odnosima sa Nemačkom, jer Nemačka je najmoćnija članica Evropske unije i veoma važan ekonomski partner za Srbiju i ima strahoviti privredni rast u poslednih nekoliko godina, i nema nikakve sumnje da je ključna država Erope – rekao je Dragišić.

Kako kaže, dolazak Angele Merker u Srbiju pokrenuće mnoge stvari i zajednički odlazak u Šumarice bio bi jedan jako lep gest. - Bilo bi lepo da to bude jedno mesto odakle će početi novi strateški odnosti Srbije i Nemačke, i to bi bio jedan veoma lep gest Angele Merkel –  objašnjava Dragišić.

Foto: Printscreen

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo", slaže se sa tim da je Nemačka naš navažniji ekonomski partner u ovom delu Evrope. - Što se tiče odnosa prema Kosovu, oni su nažalost jedna od prvih zemalja koja je priznala Kosovo. Ali Nemačka je bez obzira na to jedna od zemalja koja drži srpsku stranu – rekao je Vukajlović.

Kako kaže, sasvim je sigurno da mi nećemo dati KIM, ali neko održivo rešenje mora da se nađe.

#Duško Vukajlović

#Izbori

#Zoran Dragišić

'