AKTUELNO

U Londonu je počeo Treći investicioni samit Zapadnog Balkana, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a na kojem učestvuje predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Samit je zvanično otvoren pozdravnim obraćanjima predsednika EBRD-a Sume Čakrabartija, premijera Bugarske Bojka Borisova i ministra za međunarodni razvoj Velike Britanije lorda Bejtsa, nakon čega je počeo panel premijera Zapadnog Balkana u gimnih formatu, gde sagovornici vode sadržajne razgovore pod imenom i prezimenom bez državnih obeležja i bez obavezujućih zaključaka.

Premijerka Brnabić na panelu ima izlaganje o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje, kao i značajnim regionalnim projektima.

Predsednica Vlade Srbije će takođe učestvovati na panelu o povezivanju u regionu, gde će govoriti o digitalnoj agendi za region Zapadnog Balkana, a predstaviće i mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji.

Tokom učešća na samitu, planiran je sastanak Brnabić sa predsednikom EBRD-a, Sumom Čakrabartijem i v.d. zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Metju Palmerom.

Predsednica Vlade prisustvovaće prijemu koji će za premijere Zapadnog Balkana organizovati britanska premijerka Tereza Mej.

Skupu prisustvuju ostali predsednici vlada regiona Zapadnog Balkana, ministri, vodeći privrednici i investitori.

Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan je u februaru 2014.

#London

#Zapadni Balkan

'