AKTUELNO

Naslovne strane dnevnih novina za "Novo jutro" komentarisali su istoričar prof. dr Marković i dr Macura, posebno se osvrćući na rezultate proteklih izbora za Beograd.

Dr Nada Macura kaže da je njen favorit za gradonačelnika Beograda Irena Vujović, mada su "u timu svi jednaki" i još nije poznato ko će se naći na ovoj funkciji.

- I članovi tima su birani tako da su najbolji u svojim strukama - kaže dr Macura za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Istoričar prof. dr Predrag Marković, komentarišući rezultate beogradskih izbora, kaže da je za Radikale ishod neobičan, ali da je očigledno da im podrška opada.

- Demokratska stranka je izgubila vlast u najtradicionalnijim sredinama, pa je zaista potpuno drugačija politička slika Srbije nego pre četiri ili pet godina - kaže Marković, dodajući da je situacija neobična: jedna krupna i više sitnih partija.

Foto: TV Pink

Macura kaže da je poraz težak i da će, oni koji su izgubili, dugo razmatrati rezultate.

- Neće se lako predati, ali ih ubedljiva pobeda SNS sigurno razočarava. Obećavali su potpuno nerealne stvari - kaže doktorka, dodajući da je jedini realan bio nosilac liste SNS, koji ne prestaje da radi, nazivajući ga "čeličnim čovekom".

Marković kaže da je ministarska aktivnost Ivice Dačića doprinela uspehu socijalista na izborima.

Foto: TV Pink

- Narod prepoznaje ozbiljnu državničku aktivnost - kaže Marković za "Novo jutro".

Govoreći o naslovu da je političar ucenjivao fudbalera Crvene zvezde, Macura kaže da nema potrebe da se boji ucena, budući "da ima lepo telo i da je dosad mnogo njih u seks-aferi".

Marković kaže da integritet mora da se čuva i da se privatni podaci ne smeju zloupotrebiti.

- To je kao da vam je neko ukrao nešto iz kuće - ističe Marković.

U nastavku pogledajte sve teme koje su sagovornici komentarisali za "Novo jutro".

#Beograd

#Izbori

#Nada Macura

#Novo jutro

'