AKTUELNO

Prema informacijama iz Demokratske stranke sa kojima raspolaže naš portal Dragan Šutanovac trebalo bi danas u večernjim satima da saopšti javnosti da, zbog loših rezultata na beogradskim izborima, istupa sa mesta predsednika DS.

Zbog katastrofalnih rezultata DS-a na izborima za Beograd  najgorih od obnavljanja DS-a i uvođenja višepartijskog sistema, deo članstva te partije zatražilo je od Šutanovca i ostatka rukovodstva da podnesu ostavke.Inače, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu Balša Božović već je podneo ostavku na tu funkciju.

Demokratska stranka osvojila je na izborima u Beogradu 2,2 odsto glasova građana.

Kako kaže jedan od izvora iz vrha DS-a još ništa se ne zna, ali kaže da je u toj stranci opšte rasulo.

- U principu se ništa ne zna definitivno. Neke informacije su da je Šutanovac kovertirao ostavku i da bi trebao da je podnese danas ili sutra, ili najkasnije u ponedeljak. Neke druge informacije su da on neće da podnese ostavku dok se ne izjasne svi odbori DS-a iz Srbije - kaže izvor iz DS-a.

Drugi izvor demokrata za pink.rs ističe da je već formirano radno telo koje će voditi DS do izbora novog predsednika.

- Ovo radno telo trebalo bi da vodi Gordana Čomić. Ona bi trebala da bude v.d. predsednika ili predsednik tog nekog radnog tela dok se ne izabere novi predsednik - kaže naš izvor.

Sednica Glavnog odbora DS zakazana je za nedelju u 12 sati u Beogradu, a sastanak Predsedništva i poslaničkog kluba DS biće održani večeras.

SVI PREDSEDNICI DEMOKRATSKE STRANKE

Dragoljub Mićunović (1990-1994) Zoran Đinđić (1995-2003) v.d. Zoran Živković (2003-2004) Boris Tadić (2004-2012) Dragan Đilas (2012-2014) Bojan Pajtić (2014-2016) Dragan Šutanovac (2016- )

#Demokratska stranka

#Dragan Šutanovac

'