AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević priznao je u emisji "Kontravizija" da je sa Apisom u crnom džipu obilazio turističke potencijale Novog Sada, a sa Vajfertom razgovarao o otvaranju pivare.

Reč je naravno o šali, kojom je Vučević reagovao na rezultate ankete emisije "Kontravizija" autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića, koji su nasmejali, ali i zabrinuli javnost u Srbiji zbog velikog neznanja pojedinih opozicionara.

Nakon što mu je Pajkić pokazao fotoigrafiju na kojoj se Vučević nalazi u crnom džipu da Dragutinom Dimitrijevićem Apisom, gradonačelnik Novog Sada mu je rekao: "Imate dobru obaveštajnu službu kad ste došli do tih podataka".

Foto: RTV Pink

-  Obilazili smo turističke potencijale Novog Sada, da vidimo gde će Apis da otvori kafić na Štrandu -  rekao je Vučević i dodao da je sa Vajfertom razgovarao o investicijama, odnosno otvaranju pivare.

Foto: RTV Pink

Osvrnuvši se na ankete "Kontravizije" Vučević je rekao da ga je neznanje aknetiranih nasmejalo, ali i zabrinulo jer je jedan od onih koji nisu znali ko je Apis je profesor naše dece.

- I pored njegove doze agresivnosti, sada imamo i neznanje. Ta kombinacija mi uliva nespokoj ko predaje našoj deci. Naravno, većina profesora je zaslužna dobra i kvalitetna – rekao je Vučević.

Na pitanje da li opozicija nakon poraza u Beogradu, strahuje od rezultata u Vojvodini, Vučevuć je ocenio da je opoziciji verovatno teško da po ko zna koji put izgubi izbore, a najavljivali su da će baš sada pobediti, da su se stekli uslovi za promene...

- To bi bile promene na gore, i srećom nisu se desile – primetio je Vučević i dodao da se ne opterećuje time šta oni misle i rade, istakavši da ima mnogo važnijih stvari – da izgradimo vrtiće, škole, mostove, nove fabrike i da vratimo osmeh na lice naših građana.

- Njihovi porazi najbolje reflektuju šta građani misle o njihovoj mržnji pošto sve što rade je oblikovano i formatirano sa neverovatnom količinom mržnje – naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Kako je ukazao, svi predstvanici opozicije su bili stanovnici "žute kuće" -  i Janković, i Jeremić, i Tadić, i Šutanovac. - Unutra je bilo najbolje – sjaj i luksuz, a spolja potpuni mrak i muka naroda. Ostavili su pogubnu politiku - dodao je on.

Vučević je naveo da je Novi Sad danas hrabriji i probuđeniji, a posebno je istakao to da je u prošloj godini NS imao 200 beba više nego 2016. godine i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.

- Dobijali smo nove investicije, nove fabrike, postali smo Evropska prestonica mladih, 2021. ćemo biti Evropska prestonica kulture, to su stvari koje su značajne za celu Srbiju. Novi Sad nije isti kao pre šest godina, danas je to probuđeniji, hrabriji i grad sa više optimizma – istakao je Vučević.

Celu epizodu emisije "Kontravizija" pogledajte u nastavku:

#Miloš Vučević

'