AKTUELNO

U strašnoj tragediji u tržnom centru u Sibiru poginule su 64 osobe, najviše dece.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu zalosti u ambasadi Rusije u Beogradu, otvorenu povodom tragedije u Kemerovu u kojoj su život izgubile 64 osobe, među njima i više od 40 dece.

Predsednik Vučić je napisao da u ime Republike Srbije i u svoje lično ime izražava najdublje saučešće predsednuku Rusije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodicama stradalih.

Srpski narod žali za žrtvama među kojima ima i dece. Ova užasna vest pogodila je i uzdrmala ne samo celu Rusiju već i Srbiju, jer srpski narod oseca patnje i ruskog naroda kao i svoje. Uveren da cemo u budućnosti deliti dobro i zlo nadam se da ovakvih tragedija nećemo imati. Rusi uvek mogu da računaju na srpsku podršku kao što mi Srbi znamo da će Rusija koju vodi Vladimir Vladimirovič Putin uvek biti uz Srbiju. Neka je s Bogom prosto i neka je laka crna zemlja svim stradalima u Kemerovu - napisao je predsednik Srbije.

Nakon toga, Vučić je položio buket od 10 crvenih ruža ispred ambasade Rusije, gde građani ostavljaju cveće i pale sveće.

Foto: Tanjug

Širom Rusije i sveta građani odaju poštu stradalima u požaru koji je izbio u nedelju u tržnom centru „Zimska višnja“ u Kemerovu. U požaru su poginule 64 osobe, a od toga je najveći broj dece. Sve žrtve su identifikovane, a podignute su optužnice protiv pet osumnjičenih za krivično delo u vezi sa požarom u tržnom centru.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da istraga požara u Kemerovu treba da bude objektivna i transparentna, da je neophodno proveriti sve verzije.

On je naložio načelniku Istražnog komiteta da ga redovno izveštava o toku istrage u Kemerovu.

#Aleksandar Vučić

#Ambasada

#Rusija

'