AKTUELNO

On je komentarisao i najavljenu posetu ruskog predsednika Srbiji.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin komentarisao je najavljenu posetu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

-Ovo je veoma važna poseta i ne čudi pažnja koju ona izaziva. Ovo je regularna poseta, Rusija i Srbija su saveznici. Prirodni saveznici su iz istorijskih razloga, uvek smo imali dobre odnose. Kada su u pitanju drugi razlozi, imamo Deklaraciju o strateškom partnerstvu i normalno je da unapređujemo saradnju - rekao je Čepurin, gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink.

On je rekao da će se tom prilikom razgovarati o tri teme.

-Promene u svetu na političkom planu, regionalni odnosi i bilateralna saradnja svakako će biti osnov sastanka - dodao je Čepurin, naglašavajući da se radi o regularnoj poseti.

Kada je u pitanju isporuka aviona i naoružanja Srbiji, ambasador Rusije nije želeo precizno da kaže da li će te isporuke biti.

-Rusija će se potruditi da uradi sve što je moguće da bezbednost Srbije bude na vrhunskom nivou, trudimo se da srpske interese uzimamo u obzir - rekao je Čepurin.

O eventualnoj poseti predsednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva Srbiji, ambasador je rekao da još nije dogovoreno kada će doći do nje.

S.A.

#Aleksandar Čepurin

#Poseta

#Rusija

#Sergej Lavrov

'