AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči svoje sutrašnje posete Mostaru, telefonom razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Predsednik Vučić i predsedavajući Izetbegović su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja i sveukupnim odnosima u regionu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih i da će zato odgovornim i posvećenim zajedničkim radom dati svoj puni doprinos bilateralnoj i regionalnoj saradnji.

Predsednik Vučić i predsedavajući Izetbegović su istakli da je potrebno preduzeti konkretne korake koji bi vodili ka rešavanju otvorenih pitanja, posebno ubrzanju razgraničenja između Srbije i BiH.

Oni su razmotrili i različite mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, od kojih se po značaju izdvaja autoput između Beograda i Sarajeva, koji bi, osim ekonomske koristi, imao i veliku političku važnost.

Predsednik Vučić je pozvao predsedavajućeg Izetbegovića da poseti Srbiju, kako bi što skorije nastavili ovaj razgovor.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću čestitao Vaskrs.

#Aleksandar Vučić

#Bakir Izetbegović

#Mostar

#Poseta

#Razgovor

'