AKTUELNO

Poslanik SNS Aleksandar Marković pozvao je danas Agenciju za borbu protiv korupcije da istraži afere u Paraćinu, i pozvao na raspisivanje izbora u toj opštini u kojoj je na vlasti DS.

Najnovija afera odnosi se na zamenika predsednika opštine koji je, prema pisanju medija, i direktor firme koja dobija poslove na lokalnim tenderima.

Marković je u skupštini rekao da je to jedan flagrantan primer sukoba interesa trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja.

- Jedan od tendera se odnosio i na rekonstrukciju gradske apoteke u Paraćinu, posao je dobila ta firma, a vrednost je bila 13 miliona dinara - rekao je Marković i pozvao Agenciju za borbu protiv korupcije da istraži taj i sve druge slučajeve u Paraćinu i proveri da li je bilo trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja.

On je naveo da je već 20 godina u toj opštini na vlasti Saša Paunović (DS) koga građani, kako kaže, zovu despot, te da je "javna tajna" da se poslovi nameštaju rodbinskim i kuvoskim linijama.

- Pokazalo se da gde god je DS na vlasti uvek su u pitanju kombinacje i zloupotrebe službenog položaja. Ne čudi što je pokrenuta inicijativa za raspisvanje vanrednih lokalnih izbora koju su građani podržali. Jedino ko se toga boji je Saša Paunović. Plaši se da će isplivati sve sto je radio poslednjih 20 godina - rekao je Marković.

On je pozvao Paunovića da se "ne plaši" volje naroda, te da se raspišu vanredni lokalni izbori.

#Paraćin

#SNS

'