AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je večeras delegaciju iz nemačke savezne pokrajine Baden - Virtemberg, na čelu sa predsednikom Vinfridom Krečmanom.

Poseta visoke delegacije iz Nemačke odraz je dobre institucionalne i privredne saradnje dveju regija, ocenio je Mirović, ali i prilika za inteziviranje i unapređenje odnosa u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Tokom sastanka bilo je reči o unapređenju saradnje u oblastima poljoprivrede, kulture i obrazovanja, sa akcentom na dva pitanja od suštinske važnosti, a to su zaštita životne sredine i pitanje evropske agende.

Foto: AP Vojvodina

Na sastanku je takođe ocenjeno da je važno obnoviti sporazum AP Vojvodine sa distriktom Štutgart, proširiti ga i unaprediti i na oblast digitalizacije.

Predsednik Krečman pozvao je AP Vojvodinu na pridruživanje Sporazumu koji pokrajina Baden Virtemberg ima sa državom Kalifornijom a u cilju sprovođenja zajedničkih aktivnosti i jačanja regija, navodi se u saopštenju.

- Svesni smo izazova sa kojima se trenutno susrećemo a i sa kojima ćemo se susretati tokom narednih decenija,i želimo da budemo hrabri član te zajednice - istakao je Mirović.

Foto: AP Vojvodina

Krečman je ocenio da je svrha ove posete pre svega produbljivanje odnosa iz oblasti privrede i nauke a pre svega podrška Srbiji na putu ka Evropskoj Uniji.

Između ostalih, sastanku su prisustvovali i Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade i ambasador SR Nemačke Aksel Ditman.

#Igor Mirović

#Sastanak

#Vinfrid Krečman

#delegat

'