AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković za NOVO JUTRO, izjavila je da treba osuditi svako nasilje, i fizičko i verbalno, jer je to primitivizam.

- Sada u ovoj situaciji, u ovom sazivu parlamenta, opozicioni poslanici očigledno potežu politici nasilja jer su doživeli izborni debakl na beogradskim izborima. Zato što su beograđani glasali protiv njihovog načina poimanja politike - rekla je predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.

Kako kaže, i do izbora mogle su se čuti pretnje i uvrede pa i  na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegove porodice.

- Ne treba da zaboravimo ni napad na predsednika poslaničke grupe i predsednika administrativnog odbora, koji je udaran mišem. Ne želim da relativizujem ono što se dešava poslanicima SNS-a, kada se nešto desi mnogo manje bez fizičkih kontakata poslanicima opozicionih stranaka, onda se prave specijalne emisije tim povodom - rekla je Gojković.

-  Podsetimo se kada su poslanici Marija Janjušević, Boško Obradović i Srđan Nogo, nasilno upali u kabinet predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, verbalno me šikanirali i vređali i na kraju je došlo do fizičke povrede. Ali više boli ćutanje poslanica u parlamentu i javnosti nego nešto fizički kada se desi - rekla je Gojković.

Kako je rekla, Irena Vujović je jedna od najuspešnijih predsednica opština u Beogradu, a eto prošla je takvu torturu samo zato što su oni doživeli neuspeh, i zbog toga izazivaju agresiju.

- Ispada da je poželjno prebiti neku tamo Maju samo zato što je ona uz Aleksandra Vučića, samo zato što je iz SNS-a. Predsednik Narodne skupštine je druga ili treća ličnost po funkciji naše zemlje, i mogli smo da vidimo kako to Hrvati uvek naglašavaju, ali ne i kod nas - rekla je Gojković.

Foto: Tanjug

- Poslanica Jerkov je neko ko je otvorio vrata pandorinoj kutiji jer nije reagovala kada je jedna žena u parlamentu bila napadnuta. SNS pruža veliku podršku svim ženama koje su kvalitetne i koje se bave politikom. Od kada je gospodin Vučić na čelu države skoro na svim visokim funkcijama se nalaze pripadnice ženskog pola - rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, treba osuditi svako nasilje, i fizičko i verbalno, jer je to jedan primitivizam.

- Vodiš sednicu, donose se važni reformski zakoni, želimo da budemo u punopravnom članstvu EU, i onda na sednicu uleti neko na pola sata i počinje da vas vređa - rekla je Gojković.

- Ja ne mogu da kaznim Vojislava Šešelja za nešto što je radio ispred parlamenta, niti imamo neki dokaz za to. Zaista mi je žao što je došlo do prekida razgovora. U jednoj vrlo lepoj prijateljskoj atmosferi sam razgovarala sa predsednikom hrvatskog Sabora, Jadrokovićem. Nastavili smo u tako dobrom duhu, da želimo da sarađujemo i da rešavamo pitanja koja su u interesu oba naroda - rekla je Gojković.

Kako je rekla, od interesa obe zemlje je da rešavamo zajednička pitanja koje imamo. Naglasila je da joj je što ekonomija nadilazi politiku.

#Jutarnji program

#Maja Gojković

#Novo jutro

'