AKTUELNO

Boris Vuković, odgovorni urednik 'Srpskog telegrafa', izjavio je za NOVO JUTRO televizije Pink da se iz dana u dan se sve više može videti licemerje međunarodne zajednice, koja kada je Srbija ugrožena i kada se Srbiji dogodi neki incident on prolazi neopaženo.

- Naš predsednik kaže da su uoči njegovog dolaska zapaljene tri srpske zastave u Hrvatskoj, a njihova predsednica sinoć demantuje da se to nije desilo i traži snimak. Ja sam dugo godina bio sudija i kada nešto priznate pola vam se prašta, tako je to bilo. Ali doduše kada priznate neko krivično delo, samo priznanje nije dovoljno ukoliko za to nemate dokaz – rekao je Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra "Veritas".

Prema njegovim rečima, ukoliko priznaš ubistvo, da si palio zastavu ili nešto slično, ukoliko nema dokaza za to, na osnovu toga se ne može osuditi.

Kako kaže, spoljnu politiku po njihovom ustavu vode i Vlada i predsednik države, tako da, naglašava on, i ovde možemo da vidimo nerazumevanje i disonantne tonove između njih.

Foto: Printscreen

- Ovo što je sada imamo jeste novi talas licemerja iz Hrvatske. Zaista mislim da Srbija ne treba da se ponosi sa ovim što je Šešelj uradio. Međutim, naš ambasador bi trebao trajno da se povuče iz Hrvatske zato što grade spomenik Stepincu, kardinalu NDH, u mestu gde je pobijeno 1.200 Srba. Zatim, problem koji imamo sa Jasenovcem, pa to što ne mogu da opstanu ćirilične table - rekao je Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa".

Kako kaže Saša Francisti, glavni i odgovorni urednik časopisa "Argumenti i fakti", neverovatno je da se ovaj navodni incident potiže na nivo EU, i da ga komentariše Federika Mogerini.

Foto: Printscreen

- Naš najveći problem jeste to što se ovakve stvari ističu, a to kako se oni i dan danas ponašaju prema Srbima koji tamo žive, to se nigde ne pominje – rekao je Francisti.

- Cela međunarodna zajednica definitivno ima dvostruke aršine. Evo i u ovom poslednjem navodnom incidentu imamo reakciju međunarodne zajednice koja ćuti na napad Đurića, pa i Vučića kada je bio u Srebrenici, ali kada se neki incident dogodi Srbiji on prolazi neopaženo, tada se pozivaju obe strane na uzdržavanje. Iz dana u dan se sve više vidi to njihovo licemerje, kada je Srbija ugrožena i kada se desi neki incident – rekao je Vuković.

#Boris Vuković

#Hrvatska

#Jutarnji program

#Novo jutro

#Srbija

'