AKTUELNO

Poslanik Skupštine Srbije Vladimir Đukanović povodom paraćinske afere Šaletić, kaže da nije iznenađen da se sve to dešava u Paraćinu s obzirom da u toj opštini već dugi niz godina vlada kriminal

- Ništa me ne čudi šta se u Paraćinu radi, jer u više navrata sam bio tamo, znam kakav kriminal tamo vlada. To što je Paunović nameštao svojim partijskim drugovima tendere, ništa to nije čudno jer na taj način izbacuje pare iz opštine, a nije nijednu investiciju doveo u Paraćin. On pokušava grčevito da se zadrži na vlasti i to upravo ovakvim potezima tako što izvlači pare iz opštine i daje svojim partijskim saborcima, ali mislim da polako svemu tome dolazi kraj. Nadam se da će uskoro takvi kao od da ide u zatvor – kaže Đukanović i dodaje da Paunović ni nakon ovako velikog skandala nikada neće podneti ostavku:

- On sigurno neće podneti ostavku na mesto predsednika opštine Paraćin zato što da mu posle toga sleduje verovatno krivična odgovornost. Da ima morala on bi podneo ostavku, ali pošto nema morala on i radi ovakve stvari. On mora na izborima da izgubi vlast, a kada se to desi krivično će odgovarati za sve što je radio.

Podsetimo, u Opštini Paraćin se godinama odvija sukob interesa, jer je zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra.

Nakon što je naš portal pustio informacije o aferi Šaletić, Opština Paraćin je reagovala tako što je poslala demanti i negirala da je Šaletić u bilo kakvom sukobu interesa. U demantiju koji je Tomislav Šaletić svojeručno potpisao, navode da on nije direktor Spektar Investa od 23.06.2017. godine i da APR podaci nisu ažurirani. Nakon demantija iz firme Spektar invest predali su zahtev APR za izmenu podataka, ali je APR odbacio njihovu prijavu jer je zakonski rok od 15 dana za izmenu podataka prošao i samim tim Tomislav Šaletić ostaje i dalje jedan od direktora Spektar investa.

Foto: Srbija Danas

#Paraćin

#Vladimir Đukanović

'