AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, koji mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele.

Predsednik Vučić je ambasadoru Lo Kašu poželeo dobrodošlicu u Srbiju, uz očekivanje da će tokom njegovog ambasadorskog mandata politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja biti još intenzivniji, s obzirom na to da su Srbija i Italija od 2009. godine strateški partneri. Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je Italija prvorazredan ekonomski partner, iz koje dolaze neki od najznačajnijih investitora.

Foto: Tanjug

Ambasador Lo Kašo je istakao da se sve više italijanskih kompanija interesuje za poslovanje u Srbiji, ponukani postojećim dobrim iskustvima. On je rekao da tome doprinosi i to što je Srbija ključan faktor stabilnosti u regionu. Ambasador je istakao jasnu podršku Italije evrointegracijama Srbije, koju pružaju i kroz ekspertsku pomoć u reformama u ključnim oblastima.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su istakla da, pored političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

Pročitajte još: VUČIĆ: BORIĆEMO SE ZA NAŠE DRŽAVNE INTERESE I ZA INTERESE NAŠEG NARODA

#Italija

#Pismo

#Srbija

#ambasador

'