AKTUELNO

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković rekao je gostujući u Novom jutru ističe da Aleksandar Vučić putuje u Rusiju, iako su mnogi govorili da neće dobiti potziv, te ističe da je veoma važno da Srbija bude predstavljena na Danu pobede.

- Značajno je i da sa Vladimirom Putinom razgovara o ključnim temama za našu zemlju - odbrani integriteta i suvereniteta, snabdevanje gasom i energetska sigurnost koja je ključna za dalji ekonomski razvoj – naveo je Marinković.

Foto: RTV Pink

Kako je ukazao, posete predsednika drugim država Srbiji donose nove investicije i radna mesta, pa očekuje da takav slučaj bude i u Turskoj i u Rusiji.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" kaže da je odlazak Vučića u Moskvu protokolarna stvar i potpuno očekivan sled događaja.

Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" je ukazao da se u budžetu EU za period do 2027. nisu predviđena sredstva za nove članice.

- Možda je pravi trenutak da napravimo paralelu – u istom trenutku kada nas Rusija ceni, imamo odgovor EU koji kažu da ih nije briga i da imaju svoje problem – dodao je Vuković.

#Vladimir Marinković

'