AKTUELNO

Predsednik SRS Vojislav Šešelj i njegove pristalice su se razišle, napustili su selo Jarak i vraćaju se za Beograd.

Šešelj je došao u Jarak gde se nalazio policijski kordon i blokada puta ka Hrtkovcima gde su radikali najavili skup.On je blokadu ocenio kao grešku, rekao je da su angažovane velike snage, ali i da je dva puta već bio u Hrtkovcima, doduše, kako je rekao, u zatvorenom prostoru.

Foto: Tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u toku intenzivana potraga za osobom koja je danas u mestu Jarak udarila predstavnika Liberalno demokratske partije,

Ministar Nebojša Stefanović je naložio istragu koja će utvrditi da li je bilo propusta u radu policije prilikom ovog incidenta. Ukoliko se utvrdi da pripadnici policije nisu preduzeli sve neophodne mere kako bi sprečili incident, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće disciplinske sankcije.

Zbog najavljenog, a zabranjenog, okupljanja radikala u Hrtkovcima, jutros su blokirani svi putevi ka tom sremskom selu, a na magistralnom putu ka Šapcu takođe se nalazi policijska blokada.

Ka Hrtkovcima su se u uputile i pristalice LSV Nenada Čanka.

Niti su Hrtkovci pod opsadom, niti su u tom mestu angažovane hiljade policajaca, kako su preneli pojedini mediji, kaže načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Ðuro Mandić

- Apsolutno su netačne informacije koje su se pojavile u medijima da je u Hrtkovcima trenutno angažovano 1. 500 policajaca, jer je broj pripadnika MUP-a, koji su trenutno na terenu, tri puta manji - rekao je Mandić za Tanjug.

Policija je raspoređena na više lokacija, jer pokrivaju nekoliko pravaca iz kojih se može ući u Hrtkovce, rekao je načelnik Mandić.

- Priče o opsadnom stanju su preuveličane, jer je angažovano onoliko policajaca koliko je bilo neophodno da se odluka o zabrani svih skupova u Hrtkovcima u potpunosti sprovede, naravno u skladu sa zakonom - rekao je Mandić.

#Miting

#Vojislav Šešelj

'