AKTUELNO

Malverzacije funkcionera u Paraćinu postale su uveliko tema rasprave i u Skupštini Srbije, a narodni poslanik Aleksandar Marković navodi da se u ovom gradu radi o proneveri i zloupotebi više desetina miliona dinara, a za koje je i Agencija za borbu protiv korupcije potvrdila da je bilo sukoba interesa.

Aleksandar Marković ističe da u Paraćinu vlada jedan klan okupljen oko istaknutog funkcionera Demokratske stranke, Saše Paunovića.

- On je na vlasti u toj opštini već osamnaest godina, a poznat je po velikom broju afera u koje je umešan, zajedno sa svojim saradnicima – kaže Marković.

Narodni poslanik naveo je da je u pitanju model koji su usavršili u toj opštini.

- Svaki funkcioner, ima jednu ili više privatnih firmi koje dobijaju sve unosne poslove u toj opštini. Mogli bi da se prijave za Ginisovu knjigu rekorda po broju opštinskih funkcionera koji su uz to, i vlasnici privatnih preduzeća – kaže Marković i navodi primer sekretara Skupštine opštine Paraćin čiji muž ima privatnu firmu koja se bavi obezbeđivanjem ljudskih resursa za potrebe klijenata – Poznati su i ugovori, na osnovu kojih je ta firma naplatila iz gradske kase 18.734.000 dinara tokom 2017. i 2018. godine.

Marković je pokazao i zvaničan odgovor Agencije za borbu protiv korupcije koja je potvrdila da je bilo sukoba interesa kada je reč o Šaletiću koji je zamenik predsednika Opštine Paraćin.

- Kada će Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu utvrđenog, pokrenuti postupak zbog povrede zakona protiv zamenika predsednika Opštine Paraćin – zapitao se Marković na kraju svog izlaganja.

Pročitajte još: Siniša Mali će biti predložen za ministra finansija

#Aleksandar Marković

#Paraćin

#saša paunović

'