AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da će Rusija aktivno učestvovati u praćenju kompletnog procesa i sutacije u odnosima između Beograda i Prištine.

Vučić je za srpske medije nakon susreta sa predsednikom Rusije, istakao da je bez saglasnosti Rusije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija nemoguće da se dobije bilo kakvo rešenje.

- To sam rekao i Putinu, a to oni i znaju. U tom smislu Rusija će veoma aktivno pratiti i sadržaje naših razgovora i sve što se bude zbivalo i uvek pravovremno reagovati na određen način. To ne znači direktne pregovore pošto ih vodimo pod okriljem EU, ali će na veoma aktivan i suštinski način učestvovati u praćenju kompletnog procesa i sutiacije u odnosima između Beograda i Prištine, i razume se uticaju različitih međšunarodnih faktora na to pitanje - rekao je predsenik Srbije.

- Ko je pažljivo slušao, razumeo je šta sam rekao – istakao je predsednik.

- Srpska armija će biti snažnija, Srbija će biti sigurnija. To nama ne treba ni za kakve sukobe, već da možemo da ih sprečimo u budućnosti - istakao je predsednik.

Kako je dodao, razgovori o toj temi nastavljaju i sutra u Moskvi, te da ne može ništa više i detaljnije da kaže, jer, dodao je, mnogo toga zavisi i od naših mogućnosti.

Foto: Tanjug

Putin prihvatio poziv da dođe u Srbiju

Vučić je rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio njegov poziv i da će doći u posetu Srbiji pre kraja godine. - Upitio sam poziv predsedniku Putinu i mogu sa zadovoljstvom da kažem da predsednbik Putin stiže u Srbiju i doći će pre kraja godine - rekao je Vučić i dodao da će naknadno biti dogovoren datum posete. - Mi ćemo mu tada pokazati mnogo toga što smo uspeli u međuvremenu da uradimo. I naše ekonomske rezultate, ali ćemo mu pokazati i napredniju, ozbiljniju i snažniju armiju, nego što je bila kada je poslednji put bio u našoj zemlji - rekao je Vučić.

Vučić je prvi strani zvaničnik sa kojim se Putin sastao nakon inauguracije.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

'