AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink smatraju da će Srbija, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića Moskvi, biti izložena novim pritiscima sa zapada.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović je uveren da Srbiji, nakon Vučićeve posete Moskvi, sledi osveta zapada u vidu žestokog pritiska.

- Srbija je nezavisna i uvažena, a što je predsednik jedne male zemlje stajao rame uz rame sa Putinom i Natanjahuom je jaka poruka za ceo svet i ovi sa zapada smatraju da oni treba da određuju kada ćemo mi i sa kim da pričamo – rekao je Milovanović gostujući u Novom jutru.

On je siguran da će Srbija sada biti izložena jakim pritiscima.

- Šta ima ta mala Srbija ima da ide i priča, ona treba nas da sluša i priča šta mi kažemo – tako razmišljaju oni sa zapada – dodao je Milovanović.

Urednik političke rubrike dnevnog lista "Politika" Bojan Bilbija je ukazao das u se u Moskvi okupila tri lidera koja ne priznaju nezavisnost Kosova, dok se u Vašingtonu okupljaju oni koji jednostrano proglašenu nezavisnost prizanju.

- Opet je tu Moskva protiv Vašingtona, mi smo između, govori se o nama. Mi jesmo tema, možda ne svetskih medija, ali svetskih lidera sigurno – dodao je Bilbija, istakavši znajač diplomatske aktivnosti predsednika Srbije.

- Događaji diktiraju takvu diplomatiju, ako bi sada bili pasivni i pustili da drugi odlučuju o nama to bi bila katastrofa – naveo je on i podsetio da je Vučić razgovarao sa svim svetskim liderima u samo nekoliko meseci.

Bilbija je ocenio da Rezolucija 1244 sve više dobija na značaju, te da je to konačna brana jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. - To je poslednji zid koji je teško slomiti i naše interse moraju da uvaže, jer ne mogu da pogaze tu rezoluciju – napomenuo je on.

#Bojan Bilbija

#Saša Milovanović

'