AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović priredio je, večeras, prijem za delegaciju Evropske karate federacije na čelu sa predsednikom Antoniom Espinosom i delegaciju Karate federacije Srbije, povodom održavanja 53. Evropskog karate šampionata koji se održava u Novom Sadu do nedelje, 13. maja.

Poželevši dobrodošlicu, predsednik Mirović izjavio je, da će Novi Sad biti dobar domaćin i organizator ovog prvenstva, dodavši da je Pokrajinska vlada u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine i Gradom Novim Sadom uložila mnogo truda da se ovo prvenstvo organizuje na najvišem nivou.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Za nas je velika čast što ste ovde, očekujem da sve protekne u najboljem redu i da pobedi najbolji - naglasio je predsednik Mirović.

On je dodao da će ovo prvenstvo imati velike efekte u budućnosti za razvoj sporta, a pre svega karatea kroz motivaciju mladih.

- U sportu ne postoji rezultat bez timskog rada, jer se samo na taj način obaraju rekordi, a kroz organizaciju Evropskog šampionata u karateu pokazaćemo svetu da Srbija jeste zemlja sporta - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Izvršnog komiteta Evropske karate federacije Antonio Spinosa zahvalio se predsedniku Miroviću na prijemu, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je 53. Evropski šampionat u karateu, okupio najveći broj zemalja i takmičara čime je Srbija pokazala, kako je rekao, koliku reputaciju ima Karate federacija Srbije.

#Igor Mirović

'