AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem i informisao ga o problemima i pritiscima sa kojima je svakodnevno suočen srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Đurić je austrijskog ambasadora upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i sa procesom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji se u Srbiji vodi na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, saopštila je Kancelarija za KiM.

Foto: Tanjug

Dosadašnje odsustvo spremnosti Prištine na kompromis ogleda se, kako je podsetio Đurić, i u činjenici da se više od pet godina kasni sa provođenjem ključnog elementa Briselskog sporazuma, a to je dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju konstatovao je da je Austrija važan partner Srbije u rešavanju regionalnih izazova i izrazio očekivanje da će odlični bilateralni odnosi i intenzivna ekonomska saradnja biti produbljivani u budućnosti.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: Igor Bečić o paraćinskim aferama: Nadam se da ćemo uskoro videti rezultate MUP protiv bahatih opštinskih čelnika u Paraćinu

#Marko Đurić

#ZSO

'