AKTUELNO

Boris Vuković, odgovorni urednik 'Srpskog telegrafa' rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink da Albanci na Kosovu konstantno jedno pričaju, drugo rade, a treće misle, da žele da zagorčaju život preostalim Srbima i da ih oteraju sa Kosova.

- Simptomatično je da se napadi na Kosovu dešavaju u isto vreme kada Albanci održavaju festival “Merdita” u Beogradu, kada pokušavaju, kako oni kažu, da na kulturan način spoje dva naroda - rekao je Vuković.Kako je rekao, neverovatno je da u Beogradu traže da ih niko ne dira i da se ponaša potpuno normalno, a sa druge strane napadaju srpsku decu i bebe na Kosovu.

Kako kaže, to je pokazatelj da žele na sve načine da isprovociraju Srbe koji su ostali dole, da im zagorčaju život i da ih oteraju sa Kosova.

- Oni konstanto jedno pričaju, drugo rade, a treće misle. Očekujemo danas reakciju međunarodne zajednice – rekao je Vuković.

Foto: Printscreen

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" rekao je da svi ovi događaji poslednjih nekoliko decenija na Kosovu, govore o tome da je reč o parčetu teritorije na kojem se nalazi pravi pakao. - Osim golgote koju prolazi naš narod već decenijama, i činjenice da je naš narod morao da se povuče sa tog dela naše države, dodatni pakao su napravili “milosrdni” avioni koji su nam osim kuršuma poslali i otrove – rekao je Stojković.

Kako kaže, upotrebljavali su municiju sa osiromašenim uranijumom i toksičnim materijalom.

- Imamo situaciju da je veliki broj Italijana obolelo i dosta ih je umrlo. Italijani su se organizovali i dobili su neku vrstu odštete. Mislim da bi naša država trebalo da insistira na tome da dobijemo odštetu za ono što su nam uradili. Posledica još nismo ni svesni. To je pitanje našeg opstanka – rekao je Stojaković.

Foto: Printscreen

Novinar i putopisac Goran Lazović, rekao je da se nagledao i naslušao svega, ali da je ovo što se sada dešava na Kosovu nezabeleženo.

- Kosovo je u svom našem nemanju, naše najmeće imanje - rekao je Lazović.

#Albanci

#Boris Vuković

#Kosovo

#Novo jutro

#Srbija

'