AKTUELNO

Politika novog rukovodstva Skupštine grada Beograda biće nastavak politike koja je sprovođena poslednje četiri godine u Beogradu i zato će naša politika biti “politika kontinuiteta”, izjavio je danas Goran Vesić, koji je kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda.

- Ne mogu da ne primetim da je izbor dr Zorana Radojičića, koji je bio prvi na izbornoj listi “Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!”, za mnoge bio iznenađenje. Za nas iz SNS to je bio prirodan izbor, jer smo mi na izbore izašli sa izbornom listom na kojoj su bili mnogi ugledni građani Beograda, koji nisu članovi naše stranke - rekao je Vesić u obraćanju u Skupštini grada.

Na listi su, naveo je, bili dekani Pravnog i Filološkog fakulteta, dr Sima Avramović i dr Ljiljana Marković, zatim Aja Jung koja je osnivač Beogradskog festivala igre, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada, direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković i direktorka Muzeja istorije Srbije Dušica Bojić...

- Predsednik Vučić je odlučio da pozovemo sve ove ljude da nam se pridruže, većina od njih nisu članovi SNS, jer naša politika društvenih i ekonomskih promena zahteva angažovanje svih slojeva društva. Kao što ne vodimo politiku u interesu SNS već Srbije, tako smo ponudili politiku za Beograd za čije sprovođenje nam trebaju svi Beograđani. Zato je izbor prvog na našoj listi za gradonačelnika Beograda bio logičan, jer mi vodimo odgovornu politiku i ne varamo ljude - istakao je Vesić.

On je dodao da će i druge javne ličnosti sa liste SNS učestvovati u rukovođenju gradom u narednom periodu, neki kao odbornici, a neki kao funkcioneri grada ili rukovodioci pojedinih institucija.

#Beograd

#Goran Vesić

#Gradonačelnik

'