AKTUELNO

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin izdao je saopštenje za javnost u kome su naveli da više nisu deo lokalne vlasti koju predvodi predsednik opštine Paraćin i potpresednik DS Saša Paunović.

Saopštenje SPS Paraćin prenosimo u celosti:

- Dana 4. maja OO SPS Paraćin je izdao saopštenje za javnost gde smo nakon ružnih scena u zgradi Opštine pozvali na smirivanje i prestanak međusobnih optuživanja, koje po našem mišljenju nije u interesu građana i građanki, već pojedinaca. Nakon više od mesec dana svedoci smo da tenzija sve više raste, a poslednja stvar u nizu je ovaj „politički rat“ izmestila ne samo van granica našeg grada, već i države Srbije podnošenjem žalbe Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Tvrdnje iznete protiv države Srbije za SPS kao državotvornu partiju nisu prihvatljive, a ovakav vid političke borbe ne možemo da podržimo, ne zbog toga što smo protiv transparentnog funkcionisanja vlasti, nego zato što ovaj stav nije u skladu sa okolnostima na koje je država Srbija ukazala.

Imajući u vidu sve ove okolnosti, više ne možemo da budemo deo lokalne vlasti i ovim putem obaveštavamo javnost da će OO SPS Paraćin svoje delovanje u lokalnom parlamentu nastaviti kao opoziciona partija, van skupštinske većine koja kao što je poznato ne zavisi od naših odbornika.

U prethodnom periodu smo radili u najboljem interesu grada i građana. Zadovoljni smo svojim dosadašnjim učinkom i urađenim, a rezultate našeg rada ćemo građanima predočiti nekom narednom prilikom. Saradnja sa lokalnom vlašću je bila korektna, ali poslednji u nizu događaja je stvar preko koje ne možemo da pređemo, te smatramo da je izlazak iz vlasti u najmanju ruku naša moralna obaveza.

S' poštovanjem,

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin - navodi se u saopštenju.

#Paraćin

#SPS

#saša paunović

'