AKTUELNO

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) izrazila je danas duboku zabrinutost povodom blokada saobraćajnica i ugrožavanja javnog reda i poručuju da sva prava treba tražiti u okviru institucija države.

Kako navode, navodna "spontana okupljanja" zbog povećanja cena goriva, nanose neprocenjivu štetu građanima Srbije.

Ne sporeći pravo na protest i izražavanje nezadovoljstva zbog cene goriva, PUPS podseća i na pravo građana Srbije da se nesmetano krecu po citavoj teritoriji Srbije, ostvaruju svoje ustavno pravo na rad, pravo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

- Blokade ulica, trgova, tramvajskih sina, upravo onemogućavaju zaposlenima odlazak na posao a najstarijim sugrađanima otežavaju dostupnost zdravstvene zastite. Ne propustanje kola Hitne pomoci je apsolutno kršenje osnovnog ljudskog prava na život - poručuju iz PUPS-a.

PUPS smatra da se za sva prava treba boriti u okviru institucija i da se samo razgovorima u okviru istih moze doci do najprihvatljivijih resenja, ne ugrožavajuci pritom nicija prava.

Politizacija problema, pravljenje haosa na ulicama, nece doneti nista dobrog, nikome, saopštila je Informativna služba PUPS-a.

#PUPS

#Protest

'