AKTUELNO

Poverenik Gradskog odbora SNS u Šapcu Boban Birmančević ocenio je danas da je sramna odluka gradonačelnika ovog grada Nebojše Zelenovića da pod okriljem zastave takozvane i lažne države Kosovo poseti Peć i da ona predstavlja izdaju ne samo građana Šapca, već cele Srbije.

On je, na konferencji za štampu, rekao da poseta gradonačelnika Zelenovića i predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića Peći potresa poslednja dva dana građane Šapca jer se sve odvijalo pod zastavom takozvane i lažne države Kosovo.

Birmančević je ocenio da je to bila izdaja građana Šapca i cele Srbije, ukazujući da su u tu posetu takođe otišli na teret budžeta građana Šapca.

- Dok Srbija pokušava da očuva svoje teritorije koje su joj na silu oduzete, Zelenović i njegovi potrčci, a sve to pod palicom Dušana Petrovića odlaze na prijem Islama Husaja predsednika Skupštine opštine i gradonačelnika čime su dokazali priznanje države Kosovo - rekao je Birmančević osudivši taj čin.

Rekao je da Gradski odbor SNS Šabac neće to dozvoliti, i najavio je organizovanje niz konferencija za novinare kako bi građani Šapca imali tačan uvid u sve malverzacije i mahinacije gradonačelnika Zelenovića i njegovog tima to jest, kako je naveo, svih saučesnika u zloupotrebama i bogaćenju na račun Šapčana.

Dodaje da nema potrebe da Zelenović deli lekcije, o stručnosti i načinu funkcionisanja, već da je vreme da da ostavku ukoliko ima obraza.

Na konferenciji Birmančević je novinarima govorio i o kršenju zakona gradonačelnika i povredu budžeta za 2015. godinu u iznosu od pet miliona evra, navodeći, kao primer nameštanje tendera za Narodnu kuhinju u Šapcu.

- Evidentan je niz neregularnosti u radu lokalne samouprave. Zar je moguće da gradonačelnik ima besomučnu potrebu da obmanjuje građane Šapca? Šapčani nisu njegovi poslušnici, već vrlo svestrana sredina koja i te kako zna da koristi tehnologije, i na sajtu DRI-a stoji jasno u svakom stupcu da su pokradeni i omalovaženi - konstatovao je on.

Birmančević je kazao da se postavlja pitanje ko se godinama krije iza firmi koje pobeđuju na tenderima šabačkog Centra za socijalni rad, a koji se plaćaju iz gradske kase.

- Prosto su neiscrpni načini na koje sve šabački vlastodršci izvlače novac iz gradske kase na uštrb socijalno ugroženih građana, što pokazuje da im ništa nije sveto. Nadamo se da će u skorije vreme budžetska inspekcija istražiti sve lopovluke Dušana Petrovića, Nebojše Zelenovića i ostale im bratije - zaključio je Birmančević.

#SNS

#Šabac

'