AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Maroko Habibom El Malkijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost zbog dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava i doslednoj podršci naporima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Foto: Tanjug

On je konstatovao da su bilateralni odnosi odlični, ali da ih ne prati adekvatan nivo privredne saradnje. Predsednik Vučić je istakao da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito sektora obnovljivih energija, poljoprivrede, informacionih tehnologija i građevinarstva.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da Srbija izrazito ceni napore Maroka da osigura mir i stabilnost u regionu Bliskog istoka.

Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Maroko El Malki podržao je reformske procese i evropski put Srbije. On je naglasio da je politika Maroka, kada je u pitanju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, nepromenjljiva, i pozdravio stav Srbije prema teritorijalnom integritetu Kraljevine Maroko.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić uputio je poziv kralju Maroka Mohamedu VI da poseti Srbiju.

#Aleksandar Vučić

#Maroko

#Srbija

'