AKTUELNO

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da je poslanik Slaviša Ristić uputio pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog čega je pozvao nadležne državne organe da reaguju na "monstruozne pretnje" i preduzmu zakonom propisane mere.

Martinović je, u ime poslaničkog kluba SNS, ocenio da je Vučić već nekoliko godina kao premijer i predsednik države izložen najgorim uvredama, napadima i klevetama, ali da ovo što se danas dogodilo predstavlja "vrhunac političke agresije i ludila".

Narodni poslanik Slaviša Ristić, koji se predstavlja kao vođa narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije, uputio je otvorenu pretnju ubistvom Aleksndru Vučiću, rekao je Martinović, čitajući Ristićevo pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Foto: Media Centar Beograd

U tom pismu, navodi Martinović, navodi se da će Vučić potpisati sporazum sa separatistima na Kosovu, jer je to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast.

- Tragična sudbina Zorana Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje - deo je pisma koje je pročitao Martinović.

Poslanička grupa SNS najoštrije osuđuje pretnje ubistvom koje dolaze od Slaviše Ristića, a upućene su Vučiću, rekao je Martinović koji ukazuje da takve pretnje dolaze baš u danima kada Vučić vodi veoma teške, ozbiljne, mučne razgovore da sačuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

- Baš danas na Vidovdan preti se ubistvom predsedniku Srbije koji pokušava sve što je moguće, preduzima sva politička i diplomatska sredstva da sačuva Kosovo. Vučiću ne pada na pamet da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i da omogući Kosovu da dobije stolicu u UN - naglasio je Martinović.

- Pokušavamo mirnim putem, bez rata, bez nasilja da sačuvamo naš narod, da sačuvamo njegov mir i bezbednost, rekao je on i upitao šta je alternativa ovome što radi Aleksandar Vučić.

- Da li će Ristić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas da idu u rat za Kosovo i Metohiju, protiv NATO pakta? Sumnjam - konstatovao je Martinović.

Martinović je rekao da nije dobro što se u tu kampanju uključilo i svešteno lice, mitropolit Amfilohije koji je danas ponovo Vučića nazvao izdajnikom, ukazujući da to šteti Srbiji, građanima i Crkvi.

Martinović je ocenio da se protest ratnih vojnih invalida odvija na poziv Policijskog sindikata Srbije i da u njihovim zahtevima ima najmanje onih koji se tiču prava i položaja ratnih vojnih invalida.

- Malo je čudno da 28. juna imate pretnju ubistvom Vučiću, da imate protest ratnih vojnih veterana, ako mi kažete da je to slučajno - nije. Nije slučajno što baš danas Komitet SE razmatra žalbu Saše Paunovića zbog toga što Vlada Srbije navodno guši slobode lokalne samouporave. Nije slučajno da se sve dešava u istom danu, smatra Martinović.

- Ako neko misli da je predsedniku Republike jednostavno da vodi razgovore sa Hašimom Tačijem, sa njegovim mentorima, da se sreće sa njima svakoga dana, uključujući i danas - nije mu lako. On ima podršku, ne samo nas, nego građana Srbije - rekao je Martinović.

#Aleksandar Martinović

#Aleksandar Vučić

#SNS

'